tisdag 12 februari 2019

HBTQ-kultur. Vi två mot världen - Mian Lodalen.Från presentationen av Vi två mot världen (2018) av Mian Lodalen.
.... Det här är den andra boken om Linda som är ihop med sin stora kärlek Mandi. Nu har de varit ett par i flera månader och det är dags för Linda att komma ut. I alla fall om man frågar Mandi, för hennes tålamod börjar ta slut. Men Linda vågar inte. Linda är rädd för vad folk ska säga, rädd för hur föräldrarna ska reagera. Samtidigt vill hon inte mista Mandi. Till slut kommer dagen då Linda ska presentera Mandi för sin mamma. Och det blir inte alls som hon tänkt sig …Vardagligt och självklart berättar Mian Lodalen om Linda och hennes tvivel, hennes rädsla och hennes lycka. Boken handlar om två tjejer som bli förälskade i varandra, och boken förmedlar just känslan av den första förälskelsen. Och i tider av ökande rädsla och homofobi, är det viktigt att betona likheterna snarare än skillnaderna. Det gäller också i förälskelsen.Detta är en fristående fortsättning på Första natten....
Homofobin har inte ökat i Sverige, det är en myt. Annat än i invandrartäta områden. Men det giller inte Lodalen att resonera om.

Hon borde sluta skriva ibland fåniga vänsterfeministiska krönikor i Qx. Hon borde ägna sig främst åt skönlitteratur. Lodalen har förmågan att genom detaljer göra en berättelse trovärdig.

Att göra en sådan här bok kan vara mer effektivt än att publicera en kritisk krönika om sd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar