lördag 26 maj 2018

Hyckleriet från kulturvänstern är totalt.Tydligen har mp för första gången hotat att lämna regeringen. Det om de inte skulle få igenom gymnasieamnestin. Ironiskt nog behöver ensamkommande vuxna män inte ens gå på gymnasium, det räcker de förklarar de planerar att göra det. Krisen i regeringskansliet var värre än den om brunkolet. Bildligt talat hade mp-ministrarna packat sina väskor. 

Den typen av hot brukar inte framföras explicit. Mitt tips är att Gustav Fridolin till Stefan Löfven kommenterat "jag och Isabella tycker vårt samarbete generellt fungerar bra men får vi inte igenom den här lagen finns det risk vi inte får stöd av majoriteten i vår riksdagsgrupp". Löfven har fattat vinken.

Amnestin är fel.

Gymnasieamnestin är en olycka. Vuxna män som saknar asylskäl och oftast ljugit om sin ålder ska avvisas om de inte gör ett "spårbyte" och får jobb till kollektivavtalsenlig lön. Ungefär hälften av dem har inte ens varit i Afghanistan senaste åren utan i något grannland, Iran eller Pakistan. De har inte flytt från något krig utan från ett grannland där förvisso förhållandena är besvärliga. Att ha bra betyg i någon utbildning är faktiskt inte någon orsak att bevilja asyl. Det bara lockar fler att via människosmugglare söka sig hit.

Låt oss vara ärliga. Det här handlar om att någon som kallar sig minderårig men sällan är det ska få del av svenska välfärdsförmåner. 0 % (sic!) har identitetshandlingar. Förklaringen att de inte klarat att få en sådan handling är patetisk, det kan ofta fixas. Det handlar om att människosmugglare förklarar för dem att slänga sina id-handlingar, att det ökar chansen att få asyl.

De fattigaste har inte råd betala människosmugglare.

Sedan sänder de en betydande del av sina bidrag till släktingarna hemma. Det handlar inte om att de flesta arbetsföra inte vill jobba som vissa rasister hävdar. Vulgärpropagandan från högerpopulister är ibland obehaglig. Det handlar om desperation att få det ekonomiskt bättre. Vi ska inte klandra dem, många av oss hade förmodligen gjort samma sak i deras situation. Det som är hyckleri är att de ska få asyl. Och det handlar inte om de fattigaste, de skulle aldrig ha råd att betala människosmugglare.

Hyckleriet från c, mp, v, fi och kulturvänstern är totalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar