tisdag 24 april 2018

C sviker i flyktingpolitiken.
C planerar rösta för att ca 9000 (oftast) unga vuxna män (genusanalyserna glömdes bort av en tillfällighet) utan asylskäl ska få stanna i Sverige.

Som medmänniska kan jag förvisso tycka det är bra. Min vision som liberal är fri invandring, men det kan inte införas med de enorma klyftor som finns idag. Inte ens på medellång sikt.

Det måste finnas ordning och reda i flyktingpolitiken. Det är de som mest behöver skydd som ska få det. Den här lagen är raka motsatsen till det. C tar varken ansvar för de mest förföljda, bland dem många HBTQ-asylsökande, eller för svenska skattebetalare. Det ironiska är att även sossarna egentligen är emot det här men tvingats acceptera det för att mp ska få en framgång inför valet.

De flesta c-sympatisörer vill flyktingpolitiken ska vara som idag

Lagrådets kritik är närmast mördande. Jag har följt många lagrådsremisser men den där måste vara bland de mest kritiska någonsin. Häromdagen rapporterade Dagens nyheter om en ny opinionsmätning om svenska folkets attityder om flyktingpolitiken. 12 (tolv) procent vill den ska bli mer generös än idag. 60 % att den ska bli ännu mer restriktiv.

C, v, mp och fi har runt 20 % i opinionsmätningarna. Sverige är förvisso ingen Sifokrati. Men att politiska analytiker i Stockholms innerstad hävdar c ökat i opinionsmätningarna genom sin kritik emot sossarnas flyktingpolitik är närmast bisarrt. De har inte stöd för sin politik där ens bland majoriteten av sina egna sympatisörer, de flesta av dem vill den ska vara som idag. 

C ensamt borgerligt parti i Europa att vara för en generös flyktingpolitik.

Sedan kristdemokratiska cdu i Tyskland häromåret svängde och blev för en åtstramning är svenska c enda borgerliga partiet i Europa att vara för en generös flyktingpolitik. Alla andra mitten-högerpartier i Europa har fel enligt c, bara de har rätt.

Det är som mannen som körde bil och fick ett samtal från en kompis om att polisen i radio varnat för att en galning körde på fel sida av motorvägen. Han kommenterade "en?, allihop kör på fel sida".


Uppdatering 1.

C hävdar att killarna kan bli arbetskraftsinvandrare.

Men de har redan fått den chansen. Alliansregeringen införde, med rätta, möjlighet för asylsökande som fått avslag i första instans till s.k. spårbyte. Den som blir fast anställd med lön i nivå med kollektivavtal (kollektivavtal krävs dock inte) ska kunna få stanna. Sverige har världens generösaste regler för arbetskraftsinvandring (det ska vi vara stolta över, det är en vinst för vårt land om de får en lön i nivå med kollektivavtal) och det gäller även för de där grabbarna. Men nu är det så att de inte fått jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar