torsdag 11 februari 2016

HBTQ-kultur. Boulevard.


Från presentationen av Boulevard (DVD i Sverige 2015) regisserad av Dito Montiel.
Nolan Mack lever ett stillsamt liv. Han arbetar på samma bank som han gjort i årtionden och lever tryggt tillsammans med sin hustru. Men en till synes slumpartad händelse gör att han tvingas omvärdera allt - och skrapa bort ett stort lager lögner för att släppa fram sitt sanna jag.
Det är något förvånande att när filmen ska presenteras i Sverige kommenteras inte att huvudpersonen Nolan Mack (spelas av Robin Williams) träffar en manlig sexsäljare, Leo (Roberto Aguire). Trots att det är helt avgörande för berättelsen och får Nolan att själv så småningom komma ut som bög. Efter att han i decennier varit gift med Joy Mack (Kathy Baker).

Den här filmen är synnerligen annorlunda för att vara från USA. Den skulle kunna vara från Frankrike med sitt långsamma tempo och fokus på filosofiska resonemang om hur det är att vara ärlig emot sig själv. Det finns ett dystert tema.  Filmen är inte tråkig. Däremot medioker. Det här var sista filmen där Robin Williams medverkade men det är verkligen inte en av hans bästa roller.´Hans rollkaraktär - ängslig och alltför "snäll" - blir sällan trovärdig. Problemet finns dock främst i manuset. Robin Williams karisma räddar det från att bli en parodi.

Robert Aguiro
spelar rollen bra som ung sexsäljare. Han visar nyanserat förvåning men också närmast besvikelse till en början när hans "kund" betalar för att ha sällskap och inte sex. Att för en ung grabb som haft det tufft kan närhet vara jobbigare än snabb-sex.

Trailer (Youtube) till filmen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar