måndag 17 juni 2019

Tydlighet från Öppna moderater om HBTQ-fientlighet i förorter.Öppna moderater har ofta kampanjat emot hedersförtryck medan övriga partipolitiska HBTQ-föreningar (och RFSL) sällan kommunicerat det utåt. Öppna moderater har nu publicerat en debattartikel på HBTQ-siten QX om att det borde arrangeras parader i invandrartäta förorter. Jag har själv kommenterat det där för något år sedan.

Högerpopulister har ibland med hyfsat dålig trovärdighet försökt använda det här politiskt. Skeletten ramlar ur sd-garderoben igen och igen. Det betyder sedan inte man måste ha "beröringsskräck" emot sd. Men Öppna moderater gör det från ett frihetligt perspektiv, inte ett nationalistiskt. Det handlar om att värna den liberala västerländska demokrati som utvecklats successivt. Nationalismen har varit en olycka för Europa. Vad jag tycker om USA:s president Donald Trump känner ni säkert till.

Rätten att få vara individ.

Det som är förvånande är att de HBTQ-politiska förbunden i princip gett Öppna moderater monopol på den här debatten. Men att bekämpa reaktionära attityder i förorter är givetvis inte "höger". Det är en kamp som varje människa som tror på mänskliga rättigheter borde vara för. Utan att ängsligt resonera om "det kan gynna sd."

Rätten att få vara individ. Om allas lika rätt och värde. Och att värna HBTQ-personer med invandrarursprung.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar