söndag 2 juni 2019

RFSL och Sverigedemokraterna har en del gemensamt om "rasistiska strukturer.

RFSL ska göra en enkät om "rasistiska strukturer" i föreningen. Att i princip inga svenska invandrarorganisationer gör någon enkät om "homofoba strukturer" bekymrar sig RFSL föga om. Att blanda in religion i debatten om rasism är något udda. Jag ogillar islam som religion, men jag är inte muslimofob. Folk får också tycka illa om kristendom, religiös judendom. Eller bara tycka religioner är fel. Religioner är ideologier, etnicitet är det inte. Men att föräldrar ska låta alternativt tvinga 8-åriga flickor att ha slöja är enligt RFSL:s förbundsstyrelse ett tecken på hur härligt mångkulturellt Sverige blivit.

Låt oss då jämföra RFSL och sd när det gäller etnisk svenskhet. De har mer gemensamt än de tror.

I ledningsgruppen för RFSL finns det sju individer. Deras efternamn är följande.

Clemenson, Nilsson, Silfverstolpe Broberger, Hedman, Månson, Jonsson, Nilsson. Jag ska givetvis inte vara orättvis. Någon av dem kan vara adopterad.

I Sverigedemokraternas pressgrupp råkar det också finnas sju individer.

Gustavsson, Krappedal, Grufman. Cavalli-Björkman, Norgren, Ericson, Delhage.

Samtliga är män. Det är som att besöka en bög-klubb. Att sedan Henrik Gustavsson är snygg är inget jag ska kommentera därför att det vore att sexualisera honom. Även en del konservativa som inte bryr sig om HBTQ-rättigheter och är främlingsnegativa har ett snyggt face. Som omväxling. Sedan har vi kostym-rasisterna i Alternativ för Sverige. I EU-valet ökade de till 0,5 % jämfört med 0,3 % i förra riksdagsvalet.

Få är riktiga svenskar enligt Alternativ för Sverige.

De hade en gyllene situation efter att sd förklarat att de inte vill lämna unionen. Men trots det är det tydligen bara 0,5 % som är riktiga svenskar.

Tydligen har RFSL:s förbundskansli 53 antällda. Av dem har ca 15 utomnordiskt ursprung. Där är det inget problem med representationen. Men 12 av 15 ägnar sig åt något som har koppling till folk som inte är etniska svenskar. Det är så det ska vara, de ska hantera "invandrarrelaterade problem". I ledningsgruppen ska det vara etniska svenskar.

Identitetspolitik.

"Vi väljer ledningsgruppen efter kompetens". Samma argument som de kapitalistiska börsbolagen framför när det gäller könsfördelning. Man kan förvisso tycka det är lämpligt. Men det är inte riktigt förenligt med identitetspolitiken inom delar av RFSL.

Obs. Varning till allergiker. Denna bloggpost innehåller spår av satir.


Uppdatering 1.

Satir och kritik.

RFSL har en betydande påverkan på folk i regeringskansliet. Det är generellt positivt. Men det betyder också att de ska tåla satir men även konstruktiv kritik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar