tisdag 18 juni 2019

Stockholms HBTQ-rörelse måste vara än tydligare emot sex med barn.Ännu igen har en "chef" från Stockholm pride avslöjats med att söka sex med barn yngre än 15 år. Sexualbrott förekommer i alla grupper oavsett sexuell läggning, etnicitet och kön etc. Det finns från högerpopulistiska sd (där sexuella trakasserier ibland mörkats) till RFSL. Från frikyrkliga till muslimer. Där det finns människor finns det risk för sexuella trakasserier. Sexuella brott kan ingen organisation förhindra helt. 

Inte ok ragga på 14-åringar.

Men det är inte samma sak om en vanlig medlem gör det som om en chef ägnar sig åt detsamma. Just nu sprids det ut i högerextrem media om det här. Jag har följt nyheter noga i decennier om det vi idag kallar svensk HBTQ-rörelse. Vid nästan alla tillfällen där det varit någon ledande aktivist som haft sex med folk yngre än 15 år har det varit kopplat till Stockholm.

Tyvärr riskerar nu igen även HBTQ-rörelsen i övriga landet bemötas av misstänklinggöranden. Trots att inget tyder på att sådant beteende skulle vara överrepresenterat här. Stockholms HBTQ-rörelse är nog nästan enhälligt emot det här. Men de får helt enkelt vara än tydligare internt och externt.

Det är ok att fantisera om 14-åringar om någon vill det. Men inte ragga på dem. Svårare är det inte.


Uppdatering 1.

3 chefer inom Stockholm pride har senaste tio åren blivit avslöjade att söka kontakt med barn yngre än 15 år. Det är onekligen en bedrift, om än inte en positiv sådan. Siffran för övriga landets ledande aktivister är vad jag vet 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar