onsdag 28 november 2018

Därför försvarar jag att l bildar majoritet med s i Malmö.


Alltså sossarna är ibland något tröga och långsamma. Det betyder inte de är dåliga människor. För någon vecka sedan förklarade s-ledningen i Malmö att l ska få igenom hälften av sitt valprogram. Det är ungefär som att en snygg heterosnubbe kommer fram till en bög på en gayklubb "kanske vi ska smeka varandras kinder ikväll". Du kommenterar något nonchalant "kanske det."

Liberalerna har snabbt gjort en omfattande krav-lista. Egentligen bör det väl kallas en novell, så många är kraven. Att Moderaterna i Malmö kallar s-l-samarbetet för socialistiskt blir närmast komiskt, politiken blir mer borgerlig än på många decennier.

Nytt i Malmö-politiken.

Jag har dock varnat l-ledningen för att det här är ett experiment, för första gången någonsin i Malmö ska ett borgerligt parti styra ihop med sossarna. Om politiken inte vridits åt mitten-höger till 2022, om skattekraften inte blivit bättre, om skolresultaten inte lyft ordentligt, då blir det slut på smekandet.

Sd kommer att hata l för det här, det kan partiets politiker leva med. Värre är besvikelsen hos m, men l har gjort en helhetsbedömning, att hindra intoleranta sd att få makt i kombination med att hälften av partiets politik blir av. Malmö blir liberalare. Det här ska dock inte tas som signal att l på riksnivå ska ingå regering med s, där är jag för en m-kd-regering. Varje beslut måste fattas på sina egna meriter. Men om Löfven berättar för Björklund att de kanske ska smeka varandras kinder....

;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar