lördag 21 juli 2018

Jag ska rösta på l i höst. Sd kan bli största partiet i valet.


Jag ska rösta på Liberalerna i höst. Det behövs en röst emot högerextremism, vänsterextremism och islamism. En röst för att Europa behöver mer, inte mindre, samarbete. En röst för en flyktingpolitik som är stram men inte omänsklig. Men så kalla mig PK då.

Bloggen Helds HBT-nyheter kommer aldrig rekommendera sina besökare att rösta på ett visst parti. Jag tror vuxna människor själva kan avgöra det. Vill bara redovisa hur jag resonerar. Att sd blir större än m verkar avgjort. Nu handlar det om s eller HBTQ-negativa och främlingsnegativa sd ska bli största partiet i höst.

Det behövs en borgerlig motkraft emot populismen i Europa. Liberalerna behövs för att inom svensk borgerlighet skapa balans gentemot kd och den konservativa delen av m.

Använd din rösträtt i september. "Make an informed choise" som HBTQ-rörelsen i USA har som slogan.


Uppdatering 1.

Högerpopulister är inte oövervinnliga.


Sd är inget nazistparti och har aldrig varit det, det erkänner t.o.m Expo som inte kan anklagas för att vara sd-vänliga. Istället var det en brokig samling människor som startade sd, nassar blandades med icke-nassar. Just nu är de kaxiga. Efter att Tyskland maj 1940 besegrat den historiska fienden Frankrike kallades dess armé för "oövervinnerlig". Ca 300 000 brittiska soldater tvingades i panik evakueras till sitt hemland. Men vi vet vad som hände 1945.

Bristen på ödmjukhet kommer bli högerpopulisternas fall.

Högerpopulistiska partier lär öka närmaste åren i Europa, det blir värre innan det blir bättre. Etablerade partier har varit oförberedda och ibland nonchalanta emot nya konkurrenter, inte tagit dem på allvar. Kommunistiska partier förblev perifera i de flesta västländer på det radikala 1970-talet, Italien och Frankrike var några få undantag. Etablerade partier kunde fortsätta som vanligt och bara nonchalera kommunisterna.

Men just bristen på ödmjukhet kommer bli högerpopulisternas fall så småningom, tro mig.

Det finns ingen oövervinnerlig armé. Inte något oövervinnerligt parti heller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar