lördag 25 mars 2017

Islamistregimerna brakar ihop så småningom.


Tick-tack, tick-tack, tick-tack, tick-tack....

Klockan tickar precis som en tidsinställd bomb i en Bondfilm för att diktaturer som i Iran och Saudiarabien ska braka ihop. Att den västerländska friheten med fokus på individen även ska nå dit. Att jag är kritisk emot islam bör väl alla som följt min blogg veta. Även att jag ofta kritiserat konservativa tolkningar av kristendom och judendom.

Men jag kommer aldrig att kritisera HBTQ-muslimer och andra progressiva muslimer som försöker förändra samfunden inifrån. Tvärtom ger jag stöd åt dem. Ibland får jag kritik från folk för det. Tidigare har invändningarna kommit från bara högerextremister, de som velat att jag ska förklara att ingen borde vara muslim. Senaste åren har jag även mött kritik från en del som själva har ursprung från Mellanöstern och varit utsatta för islamistiskt förtryck. Jag förstår givetvis deras trauman men religionsfrihet är en del av den västerländska friheten.

Regimerna i Iran och Saudiarabien faller.

Jag vill vara tydlig. Progressiva muslimer (som sossen Nalin Pekgul) kan vara våra bästa bundsförvanter i kampen emot den fascistiska ideologin islamism. Fascismen fick sitt 1945. Kommunismen sitt 1989. Friheten kommer svepa bort även regimerna i bl.a. Iran och Saudiarabien, var så säkra. En dag kommer HBTQ-personer fira sina rättigheter även där. Även om det inte händer närmaste åren.

Men klockan tickar för regimerna.

Tick-tack, tick-tack, tick-tack, tick-tack....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar