fredag 1 december 2017

Hovrätten friar sensationellt nog Kent Ekeroth (sd)


Trots en film (stödbevisning) frias sd-ledamoten Kent Ekeroth från brottet ringa misshandel. Mitt tips var att sannolikheten att även hovrätten skulle fälla honom var 99 %. Dagens beslut inget annat än en sensation.

Hade han varit en vanlig Svensson skulle han aldrig fått målet prövat i hovrätten. Men de gav honom chansen. Just för att en fällande dom hade radikalt förändrat hans vardag.

Ekeroth från främlingsfientliga sd har betett sig ytterst olämpligt och ljugit om sin roll i situationen. Hade han varit rädd för några borde han snabbt lämnat platsen istället för att vandra tillbaka och gett en örfil för att han kände sig kränkt. Men i västerländsk rätt är det åklagaren som har bevisbördan. Det är värre att någon oskyldig blir fälld än att någon skyldig blir friad. Vi är många som är förvånade och något besvikna idag men till sist ska vi nog vara tacksamma för den principen.

Sd-politiker gnäller ofta om att de är "förföljda" av etablissemanget. Så var det förr, men inte i dag. Släng offerkoftan.


Uppdatering 1

Ekeroth lämnar justitieutskottet.
.... SD-toppen Kent Ekeroth är dömd i tingsrätten för ringa misshandel. Nu frias han helt i hovrätten. SD uppmanar honom nu, trots den friande domen, att lämna justitieutskottet. – Vi tycker att han i sitt val av livsföring, uppförande och omdöme ändå inte lyckas leva upp till de höga krav som partiet ställer på företrädare i kriminalpolitiska frågor, säger gruppledaren Mattias Karlsson till TT. I en intervju med Samnytt säger Ekeroth nu att han inte delar partiets analys, men att han kommer att lämna sin plats i justitieutskottet.....
Det här kan tyckas som en paradox. Ekeroth vet att han, efter den här händelsen, förmodligen aldrig blir en del av partiledningen. Men nu handlar det om att han ska kunna kandidera inför nästa riksdagsval. Många i sd tycker att han inte borde finnas på någon valsedel. Att han nu lämnar justitieutskottet är en eftergift emot dem.

Det är välkänt att hovrätter, där det finns fler jurister, oftare friar än tingsrätter. Idag hyllar sd-politiker  det. Men när invandrare blir friade är de rasande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar