måndag 31 juli 2017

C hade som företag kunnat fällas för falsk marknadsföring om HBTQ-asylsökande.


Idag börjar som bekant Stockholm pride. Flera politiska partier har närmaste dagarna seminarier vid Pride house. Inget fel i det givetvis. Det är bara bra HBTQ-rättigheter debatteras. Man måste inte hålla med de som arrangerar möten. Har idag snabbt granskat programpunkterna.

Jag har själv tagit ställning för att Sverige ska ha en stram flyktingpolitik närmaste 10 åren. Inte för att det är i sig bra utan nödvändigt för att få ordning och redan på flyktingmottagandet och hålla kostnaden på en rimlig nivå. När Vänsterpartiet arrangerar ett seminarium om att de vill återställa flyktingpolitiken till den som ledde till kaoset hösten 2015 håller jag verkligen inte med men de är i alla fall konsekventa när de struntar i om politiken är hållbar eller inte.

Att Centerpartiet blivit det "flyktingvänligaste" partiet inom Alliansen verkar de nu vilja använda för att nå HBTQ-aktivister. Men det blir inte trovärdigt. Från presentationen av ett seminarium av c fredagen 4 augusti.
.... Sverige har kraftigt förändrat sin migrationspolitik sedan senaste riksdagsvalet. HBTQ-personers situation som asylsökande har sedan dess blivit allt mer akut. Men de allvarliga bristerna i Migrationsverkets och andra myndigheters bedömningar har varit kända under lång tid. Ändå händer det lite för att förändra praxis och tillämpning så att HBTQ-personer som har asylskäl pga sin sexuella läggning eller könstillhörighet får en rättssäker bedömning. Boendesituationen är ett annat exempel där vi ser stora problem. Centerpartiet kräver att kompetensen höjs kraftigt hos de som handlägger deras ärenden och att konkreta åtgärder tas fram för en rättssäker hantering. En seminarium där vi diskuterar läget och vad som konkret kan och måste göras både på riksplanet och lokalt....
C hade kunnat fällas för falsk marknadsföring om det vore ett företag.

Jag har i många år argumenterat för att det bör göras en utvärdering av lagen från 2006 om asyl för att någon är förföljd p.g.a. sitt kön (biologiskt eller socialt) och/eller sin sexuella läggning. Före valet 2014 var Socialdemokraterna för en utredning. Sedan s blev regeringsparti har de dock gjort en helomvändning och avfärdar det. Idag är det tyvärr bara Vänsterpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna som i riksdagen driver på för en sådan utvärdering. Miljöpartiet är ännu för det i sak men har vikt sig helt för Socialdemokraterna efter deras löftessvek. Centerpartiet blev för reformen strax före valet 2014 men helomvände (igen) våren 2015 och blev emot den. Inte heller har c engagerat sig i riksdagen senare för HBTQ-asylsökande situation.

Fakta är att det är v, l och kd som i riksdagen drivit rättigheter för HBTQ-asylsökande senaste åren. Att c försöker låtsas som att de (också) gjort något som helst för situationen för HBTQ-asylsökande är så galet att om partiet vore ett företag hade de kunnat fällas för falsk marknadsföring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar