onsdag 3 april 2019

Village people till Stockholm pride.


Jag har varit på pridefestivaler fler gånger än Jimmie Åkesson (sd) offentligt kommenterat att han har nolltolerans emot rasism. Det var kul vid pridefestivalerna i Stockholm, senast var 2006, men det intresserar mig inte idag. Men tydligen ska Village people dit i sommar.

Eller ett "rekonstruerat" Village people. Bara en originalmedlem är kvar. Men "second hand" är klimatsmart. ;-). Ni som är unga fattar nog inte hur populära de var några år.  Deras karriär var kort. Men det var Y.M.C.A och In the navy. Började med Macho man. Slutade med You can´t stop the music 1980. Det blev en come-back 1985 med Sex over the phone (tidstypiskt när aids debatterades).

New York-liberaler var trendigt.

Det var första gången de hade med en kvinna i en video. Kanske även det var typiskt i konservative presidenten Ronald Reagans USA. Han var inte själv homofob men samarbetade nära med den kristna högern för sina politiska syften.

Liberaler i New York city var det trendigaste i USA några år i slutet av 1970-talet, det skulle ändras snabbt senare. Jag ska inte åka till Stockholm i sommar. Men för första gången på 13 år kände jag mig lockad av det.


Uppdatering 1.

Det finns rykten om att Madonna ska göra ett besök vid Stockholm pride.

Sannolikheten är typ 1 %. För att citera repliker från en brittisk TV-serie där en kvinna bjudit in tidningar för att besöka herrgården hon tvingats sälja till en tjeckisk man. 

Förfärad kvinna. "It´s gonna be chaos".

Leende kvinna. "Yes, won´t it".


Uppdatering 2.

Sverige var 1971 näst först att släppa porren fri efter Danmark 1969.

USA följde efter 1973. Tidningen New york times hade recensioner av porrfilmer några år på 1970-talet (sic!). Givetvis fanns det en naivitet. Man trodde inte minderåriga skulle bli inblandade. Det skulle snabbt bli tydligt och medföra lagförändringar senare.


Uppdatering 3.

Här är videon till Sex over the phone.

Det är så mycket 1980-talet och homoerotiskt att det nästan blir galet. Det går inte göra satir av det här, det är satir i sig självt, men jag bara gillar det. ;-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar