fredag 16 november 2012

Långsamt farväl.

Ibland så lämnar jag dagspolitiken och nyheterna och fokuserar på.... känslor.... relationer....filosofi....det där vi människor har att hantera. Varenda en av oss.

Ni som följt min blogg gissar nog hur mycket jag älskar språkets möjligheter. Att använda retorik. Ett vackert ord på svenska är farväl som egentligen betyder att man önskar någon en god resa hem, att fara väl. Orden långsamt farväl är också kännetecknande för hur jag lämnar bloggen. Eller rättare, kanske tar en paus.

För jag kan inte enkelt ta farväl. Varken av saker, människor... eller någon blogg. Som Communards i deras version av Never can say goodbye.

Jag har sedan 2008 skickat HBT-nyhetsbrev nästan varje månad till idag drygt 600 människor inom politik, media, föreningar etc. Det är nu avslutat. Mitt bloggande här är nästan avslutat från och med nu. Visst kommer jag nog skriva någon recension eller politisk artikel men det blir inte som förr. Och så är det för oss alla. Det blir inte som förr. Det är något vi får acceptera.

Jag kommer givetvis se tillbaka på åren 2009-2012 med viss nostalgi. Hur kunde jag ägna en timme åt vad de politiska partierna i Argentina tycker om homoäktenskap? Men jag har varit så engagerad och det är jag stolt över och kommer förbli. Men ibland byter man engagemang.

Om du är engagerad för något, utnyttja tiden du är det, betrakta det som en gåva. För det vi är engagerade för är något som oftast är en win-win-situation. Det får oss själva att bli del av något större, att jobba för mänskliga rättigheter. Men också något som kommer våra medmänniskor till del. Använd ditt engagemang medan du ännu känner det för.

Givetvis står jag ännu för mina värderingar. I en stad där sd har drygt 10 % sympatisörer kommer jag fortsätta ta fighten mot främlingsfientlighet. Men också emot HBT-fientlighet, islamofobi, antisemitism och rätten för även sd att hålla torgmöten utan att bli trakasserade. Men den fighten kommer jag från nu inte föra främst på den här bloggen.

Det här är ett långsamt farväl. Alla farväl borde väl egentligen vara sådana? Men någon gång måste man bestämma sig för att gå vidare.

Och vi som HBT-engagerade ska komma ihåg. Våra största segrar internationellt ligger framför oss.

Jag önskar dig som bloggbesökare inte bara en trevlig helg utan allt gott privat.


4 kommentarer:

 1. Fick nyss följande mail och jag frågade henne om det var ok jag publicerade det och hon sa ja,.

  "Ha det bra och jag beundrar ditt engagemang. Har inte alltid hunnit läsa dina inlägg, men man ska kämpa för det man tror på, och det har du gjort.

  Ha de´!

  Vänliga hälsningar/
  Best regards,

  Désirée Pethrus
  Riksdagsledamot (KD)/"

  Jag är kritiskt mot kd:s HBT-politik men Desiree är en av de homovänliga, paradoxalt är hon dotter till Lewi Pethrus som grundade kds (senare kd). Men man ska inte döma någon för dess föräldrar. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore hon dotter till Pethrus vore hon nog rätt ålderstigen vid det här laget....

   Radera
  2. Du har rätt, kollat det noggrannare, hon är dotterdotter till Lewi Pethrus.

   Radera
 2. Jag har alltså i mitt sista HBT-nyhetsbrev som jag sände igår kväll meddelat att jag det inte blir några fler nyhetsbrev och jag kopierade även innehållet i den här bloggposten.

  Ska publicera några flera mailkommentarer. Inte för att visa att jag är så bra. Det vet jag redan :-). Utan för att avslöja jag senaste åren haft en konstruktiv dialog med representanter för alla riksdagspartier (förutom sd).

  Hillevi Larsson, socialdemokratisk riksdagsledamot

  "Tack för ditt engagemang! Jag önskar även dig en trevlig helg och allt
  gott!

  Hillevi"

  Barbro Westerholm, folkpartistisk riksdagsledamot

  "Hej!
  Då vet jag, tackar för all den information du försett mig med , och önskar lycka till med vad du än gör framöver.
  Med vänliga hälsningar
  Barbro Westerholm"

  Erik Wassén öppet homosexuell och som var fp-ledamot i Yttrandefrihetsutredningen.

  "Hej Bengt!
  Jag har inte varit påfallande reaktiv på dina nyhetsbrev men jag har alltid läst dem med intresse. Tråkigt att du slutar men jag förstår ditt val.
  Farväl!
  Erik Wassén"

  Det kommer säkert fler sådana mail och jag kommer inte publicera varenda en av dem men jag vill avslöja det finns vänliga människor i diverse partier.

  SvaraRadera