söndag 28 september 2014

Nyvald sd-ledamot försvarar Rysslands HBTQ-fientliga lagar.


Det här är första delen av min granskning av de som valts in för Sverigedemokraterna i riksdagen efter valet. Jag kommer fokusera på sådant jag tidigare inte publicerat här på bloggen om partiets politiker.

Ryssland har som bekant infört flera HBTQ-fientliga lagar senaste åren. Bl.a. förbud emot att "sprida propaganda" om rättigheter för HBTQ-personer. Fördömanden har från svenskt håll varit tydliga från de flesta. Men Dennis Dioukarev (bilden) från Växjö försvarar de ryska lagarna. Dioukarev hade plats 34 på sd:s rikslista och är nu riksdagsledamot. Från en officiell artikel av förbundsstyrelsen i  Sdu (Sverigedemokratisk ungdom).
Sista dagen höll förbundsstyrelsesuppleant Dennis Dioukarev en utbildning om Ryssland samt rysk politik och samhällsliv. Dennis berättade mer neutralt om de i Ryssland uppmärksammade så kallade homolagarna som svensk media gjort allt för att demonisera. Putin diskuterades länge och väl och Dennis förklarade att ryssarna ger Putin sitt stöd eftersom det inte finns något annat alternativ som ryssarna har förtroende för. Putin är inte optimal, och valen är inte helt demokratiska, men även om de vore det skulle Putin bli omvald, slogs Dennis fast. En annan fråga som togs upp var illegal kaukasisk massinvandring till Moskva och S:t Petersburg.
Vilken tur i alla fall att sdu inte tycker halvdemokraten Putin, som hotar sina grannländer, är idealpresidenten. Men de tycks gilla, eller i alla fall inte ha några problem med, de förfärliga lagar som införts i Ryssland emot HBTQ-personer.

Sd-politiker ångrade sig - ville inte vara med i HBTQ-debatt.

Sverigedemokraterna brukar beklaga att de oftast inte får vara med vid partidebatter i samband med Pridefestivaler. Och visst har de delvis en poäng där - själv tycker jag de borde få vara med och få sina argument granskade i en fri debatt. Oliver Rosengren från Moderaterna bjöd in Hans Tranvik, gruppledare för Sverigedemokraterna i Kronobergs landsting, till att debattera HBT-politik och mångfald i samband med Växjö pride i år. Först förklarade Tranvik att han var positiv men ställde sedan in sin medverkan. Smålandsposten avslöjade att just Dennis Dioukarev avrådde sin partikamrat.
När Smålandsposten kontaktar Sverigedemokraternas ordförande i Kronoberg östra, Dennis Dioukarev, säger han först att han inte har något med debatten att göra. Men senare under samtalet medger han att han både sett frågorna och att han uppmanat Börje Tranvik att inte ta debatten. – Jag kan inte spekulera i varför Börje Tranvik ställde in, men när jag såg frågorna som skulle debatteras, såg jag ingen mening med att partiet skulle ta en debatt på moderaternas villkor. Det sa jag till Börje Tranvik, säger Dennis Dioukarev. Enligt Oliver Rosengren fick han besked om att Börje Tranvik inte tänkte komma, bara minuter innan debatten skulle börja.
Det är just sådant här som gör att jag tycker det skulle vara bra om fler Prideansvariga faktiskt bjöd in sd. För det är inte säkert de skulle vilja vara med. Men om de får reda på att de inte får vara med kan de lätt skaffa "offer-poäng" och låtsas de hade varit så intresserade att bli inbjudna.

Sd-politiker tipsade om homofientlig artikel

Kent Ekeroth blev riksdagsledamot 2010. Efter "järnrörsskandalen" fick han dock ta en "time-out" men har sedan varit tillbaka och hade plats 15 på sd:s rikslista i år. I april tipsade han okritiskt på twitter om en artikel i Kyrkans tidning. Det var två homofientliga kristna som kritiserade "HBT-certifiering". Bl.a. med det bisarra argumentet att det bidrar till att Svenska kyrkan inte har råd att renovera förfallna kyrkobyggnader.  För övrigt har RFSL nyligen beslutat att de kommer att sluta HBT-certifiera religiösa samfund.

Det är kul att kolla de träffsäkra twitter-kommentarerna Ekeroth får sedan. Här är tre av dem.
Hej! Jag heter Kent och mitt mål är att skapa splittring och konflikt mellan människor, och jag vill också så misstro....

Vilket århundrade lever du och de här männen i? Hur kan du över huvud taget fundera på att dela denna text?...

Du menar att det är märkligt att de prioriterar levande människor högre än en staty än en död människa...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar